Inkomen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor uw portemonnee

Meest bekeken
>Minder werken, meer verdienen
>Jongeren niet bezig met pensioen
>Baan opzeggen: opgestaan is plaats vergaan


Recente artikelen
>Nederlander weinig pensioenbewust
>Scholieren geven meer uit dan binnenkomt
>Driekwart Nederlanders nooit gehoord van levensloopregeling
>Jongeren niet bezig met pensioen
>Minder werken, meer verdienen
>2005 slecht jaar voor portemonnee
>Pensioen belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde
Alle artikelen


Voorkeur voor grappige collega

Werkzoekenden zien voldoende werkervaring en het hebben van de juiste connecties als belangrijkste factoren bij het kans maken op een baan. Een aansprekende persoonlijkheid en de juiste opleiding worden als minder belangrijk ervaren; slechts 15 van alle ondervraagden ziet de juiste opleiding als meest kansrijke factor. Daarnaast willen werkzoekenden het liefst in een omgeving komen te werken met grappige collega's in plaats van rustige, serieuze of ambitieuze collega's. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door vacaturesite JobTrack.nl onder 1200 respondenten.

Ruim 50 van de respondenten geeft de voorkeur aan een grappige collega. Ambitieuze collega's worden slecht gewaardeerd, slechts 10 van de respondenten geeft daaraan de voorkeur. Rustige en serieuze collega's worden middelmatig gewaardeerd.

Hogere kansen

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen en vrouwen een ander idee hebben over wat de kans op een baan zou kunnen verhogen. Terwijl mannen denken het makkelijkst een baan te vinden door het hebben van de juiste connecties, geven de meeste vrouwen aan dat ze hun kansen hoger inschatten met voldoende werkervaring. Een uitzondering bij de mannen is de leeftijdscategorie 26-35 waar de meeste mannen ook voor voldoende werkervaring kiezen. Vrouwen in de leeftijdscategorie 36-45 zijn van mening dat juist een aansprekende persoonlijkheid de kansen op een baan verhoogt. Slechts 15 van alle ondervraagden zien het hebben van de juiste opleiding als meest kansrijk voor het vinden van een nieuwe baan.

Opleiding
Dat de juiste opleiding het laagst scoort is opmerkelijk, aangezien de meeste bedrijven opleiding juist als een van de belangrijkste aspecten beschouwen bij het aannemen van nieuw personeel. Marco de Weerd van JobTrack/Wegener Dagbladen: 'Dat het hebben van de juiste connecties hoog scoort is in een tijd waar het lastig is een baan te vinden begrijpelijk. Voor werkzoekenden kunnen connecties handig zijn om bij een bedrijf binnen te komen. Echter, tijdens de sollicitatie zelf zal toch de genoten opleiding en verworven werkervaring aan de orde komen, waarmee de juiste connecties nog geen garantie geven op een baan'.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats