Inkomen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor uw portemonnee

Meest bekeken
>Minder werken, meer verdienen
>Jongeren niet bezig met pensioen
>Baan opzeggen: opgestaan is plaats vergaan


Recente artikelen
>Nederlander weinig pensioenbewust
>Scholieren geven meer uit dan binnenkomt
>Driekwart Nederlanders nooit gehoord van levensloopregeling
>Jongeren niet bezig met pensioen
>Minder werken, meer verdienen
>2005 slecht jaar voor portemonnee
>Voorkeur voor grappige collega
Alle artikelen


Pensioen belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde

Het pensioen wordt onbetwist gezien als belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde. Dit blijkt uit de PensioenSurvey 2005-2006, het tweejaarlijks onderzoek van Achmea Pensioenen en PricewaterhouseCoopers.

Een andere opvallende uitkomst van de PensioenSurvey is dat een kwart van de bedrijven met een VUT-regeling vooralsnog geen plannen heeft om deze regeling aan te passen. Ook onder de bedrijven met een prepensioenregeling is hiervoor weinig animo. Dit is in lijn met het negatieve oordeel over het overheidsbeleid dat erop gericht is de actieve beroepsbevolking te dwingen langer aan het werk te blijven. Uit deze Survey blijkt dat bedrijven op tijd stoppen met werken als een belangrijke arbeidsvoorwaarde beschouwen die men niet zomaar wil opgeven. De Nederlandse werkgevers geloven niet dat ze beter af zijn met een surplus van oudere werknemers. Het afschaffen of het ontmoedigen van vervroegde uittreding zal volgens de meerderheid van de werkgevers leiden tot hoger ziekteverzuim.

Levensloopregeling

Belangrijk punt van onderzoek was verder de visie op de levensloopregeling die vanaf 1 januari 2006 haar intrede doet als nieuwe arbeidsvoorwaarde. Ruim 40 van de werkgevers ziet deze regeling als een volwaardig nieuw beloningsinstrument, met name om eerder stoppen met werken mogelijk te maken. Daar staat tegenover dat werkgevers zich zorgen maken over de administratieve kant van de nieuwe levensloopregeling. Maar liefst driekwart verwacht extra administratieve rompslomp.
Tot slot was een zeer opmerkelijke uitkomst van de PensioenSurvey dat bijna de helft van de werkgevers onbekend is met de nieuwe boekhoudregels en de in sommige gevallen zeer ingrijpende gevolgen daarvan.

PensioenSurvey

Om de ontwikkelingen op pensioengebied in kaart te brengen is dit jaar voor de vierde keer de PensioenSurvey uitgevoerd. Aan de Survey werkten meer dan 570 Nederlandse bedrijven mee, met een goede verdeling over de bedrijfsgrootten en branches. De resultaten geven dan ook een uitstekend zicht op de houding van het bedrijfsleven ten opzichte van de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden in het algemeen en op pensioengebied in het bijzonder.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats